Kako je nastao običaj bacanja bidermajera?

Bidermajer ili svadbeni buket predstavlja simbol bračne sreće, a ceremonija bacanja bidermajera izdvaja se kao poseban momenat na venčanju. Običaj bacanja bidermjera neudatim devojkama potiče iz Francuske. Pre bacanja svadbenog buketa ili bidermajera, postojao je običaj cepanja venčanice. Tako bi nevesta na dan venčanja cepala svoju venčanicu i delove davala neudatim devojkama. Kako bi venčanica ostala sačuvana, neveste su primenile bacanje svadbenog buketa i tako su nastali prvi bidermajeri.

Druga veraovanja vezana za bidermajer govore o tome da su svadbeni buket činile biljke koje su imale odredjeno značenje. Naime, verovalo se da bidermajeri imaju magijsko dejstvo koje im je davalo odredjeno ukrasno bilje od kog su sačinjeni. Verovalo se da aromatično i ukrasno bilje od kog je bidermajer sačinjen simolizuje plodnost žene. Tako da oni nisu dečije igračke i treba ih sa pažnjom i ljubavlju napraviti i dizajnirati.

Danas, bidermajeri mogu biti izradjeni od različitih materijala i cveća. Bidermajer je često i omiljeni cvet buduće mlade i na taj način lični pečat samog venčanja. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći bidermajere napravljene od prirodnog i veštačkog cveća.

Bidermajer od prirodnog cveća

Bidermajer od prirodnog cveća pravi se od cveća i ukrasnog bilja po Vašoj želji. Takođe Vama ostavljamo na izbor i opciju veličine i forme buketa. Da li će to biti uredan, klasični bidermajer standardne forme ili neobavezni buketi sačinjeni od baštenskog i ukrasnog bilja na Vama je da odaberete, mi smo tu da Vaše želje realizujemo na najbolji način. Prirodno cveće koristimo i kako bismo napravili najlepše cvetne aranžmane za stolove.

Bidermajer od prirodnog cveća može se kombinovati i dodatno ukrašavati perlicama, cirkonima, cvećarskim štrasom kao i raznim trakama, čipkama, starinskim koncem i drugim materijalima. Bidermajeri od prirodnog cveća moraju biti izradjeni po dogovoru dan pred venčanje ili na dan samog venčanja, kako bi njegova svežina plenila čitavog dana.

Bidermajer od veštačkog cveća

Bidermajer od veštačkog cveća može jednako biti lep ko i onaj od prirodnog cveća, a pri tom će gošću koje bude postala nova vlasnica uvek sećati na Vas i Vaš poseban dan. Bidermajer svakako treba da odražava stil neveste koja ga odabere, neretko biva uklopljen uz venčanicu i celokupni dekoraciju prostora. Veštačko cveće od kog se izradjuje bidermajer može savršeno biti uklopljeno sa cvetićima za kićenje svatova ili tako da ide uz kićenje za posebne goste. Boja, kao i vrsta veštačkog cveća od koga se bidermajeri izradjuju zavisi samo od Vas. Takođe, bidermajeri od veštačkog cveća mogu biti napravljeni u kombinaciji sa veštačkim ukrasnim biljem, perlama, cirkonima…

Drška bidermajera izradjuje se od posebne, čvrste podloge koja će olakšati nošenje bidermajera i upotpuniti formu svadbenog buketa. Uz bidermajer možemo dodati i bedževe koji će budućoj vlasnici nositi poruku od Vas.

Bedž „Ti si sledeća“, zauzeo je posebno mesto kod naših nevesta.

  • Marija Pavlović, Life Coach
    PREZADOVOLJNA! Toplo preporucujem bidermajere od prirodnog cveca, moj je bio nestvaran! Hvala Cveticima!!
  • Najiskrenija preporuka za ove sjajne ljude koji su mi pomogli oko dekoracije. Cvetici su bili savrseni, a narukvice za mene i moju kumu cemo nositi kao nakit, mnogo mi se svidjaju. Čista petica!!!
  • Odlična usluga, brzo su ispravili cvet za mladoženju koji mi se nije dopao i isporučili onaj koji sam zamislila. Vrlo korektno, toplo preporučujem.
  • HVALA VAM, NAJBOLJI STE!
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://dekoracijezasvadbu.rs/wp-content/uploads/revslider/home-fullscreen-slider/background_06.jpg); } #cata_button_zsjzehppmq.cata-button{}#cata_button_zsjzehppmq.cata-button .cata-btn{color: #e49497;border-color:#e49497}#cata_button_zsjzehppmq.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff;border-color:#e49497; background-color:#e49497} #separator_x3e .cata-sep-holder .cata-sep-line{ border-color: #eeeeee;} #cata_button_ww0aqvfl6l.cata-button{}#cata_button_ww0aqvfl6l.cata-button .cata-btn{color: #e49497;border-color:#e49497}#cata_button_ww0aqvfl6l.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff;border-color:#e49497; background-color:#e49497}