Kako je nastao običaj bacanja bidermajera

Bidermajer ili svadbeni buket predstavlja simbol bračne sreće a, ceremonija bacanja bidermajera izdvaja se kao poseban momenat na svakom venčanju. Običaj bacanja bidermjera neudatim devojkama potiče iz Francuske. Pre nego što je bacanje bidermajera postalo običaj, mlada je na svadbi cepala svoju venčanicu a delove je davala mladim neudatim devojkama. Kako bi venčanica ipak ostala sačuvana za uspomenu, neveste su počele da primenjuju bacanje svadbenog buketa. Tako su nastali prvi bidermajeri.

Druga verovanja vezana za bidermajer govore o tome da su svadbeni buket činile biljke koje su imale odredjeno značenje. Naime, verovalo se da bidermajeri imaju magijsko dejstvo koje im je davalo određeno ukrasno bilje od kog su bili sačinjeni. Verovalo se da aromatično i ukrasno bilje od kog je bidermajer sačinjen simbolizuje plodnost žene.

Budermajer je, uz venčanicu, najupečatljiviji detalj na venčanju i treba ga sa pažnjom i ljubavlju napraviti i dizajnirati.

Bidermajeri koje mi pravimo mogu biti izrađeni od različitih materijala i cveća. Bidermajer je često i omiljeni cvet buduće mlade i na taj način lični pečat samog venčanja.

U našoj bogatoj ponudi možete pronaći bidermajere napravljene od prirodnog i veštačkog cveća.

Bidermajer od prirodnog cveća

Bidermajer od prirodnog cveća pravimo od svežeg cveća i ukrasnog bilja po vašoj želji. Takođe, vama ostavljamo na izbor i opciju veličine i forme buketa. Da li će to biti uredan, klasični bidermajer standardne forme od crvenih ruža ili božura ili pak neobavezni buket sačinjen od baštenskog i ukrasnog bilja, na vama je da odaberete.

Mi smo tu da vaše želje i zamisli realizujemo na najbolji način. Prirodno cveće takođe koristimo i kod dekoracije prostora za vaše venčanje tj za aranžmane na stolovima.

Bidermajer od prirodnog cveća može se kombinovati i dodatno ukrašavati perlicama, cirkonima, cvećarskim štrasom kao i raznim trakama, čipkama, starinskim koncem i drugim materijalima.

Bidermajer koji je pravljen od prirodnog cveća mora biti izradjen po dogovoru dan pred venčanje ili na dan samog venčanja, kako bi njegova svežina plenila čitavog dana.

Bidermajer od prirodnog cveća

Bidermajer od veštačkog cveća može jednako biti lep kao i onaj od prirodnog cveća, a pri tom će gošću koje bude postala njegova nova vlasnica zauvek podsećati na vas i vaše venčanje.

Bidermajer svakako treba da odražava stil neveste koja ga odabere. On neretko biva uklopljen uz venčanicu kao i celokupnu dekoraciju prostora. Veštačko cveće od kog se izrađuje bidermajer može biti savršeno uklopljeno sa cvetićima za kićenje svatova ili tako da se slaže uz kićenje za mladoženju i kumove. Boja, kao i vrsta veštačkog cveća od koga se bidermajeri izrađuju zavisi samo od vas. Takođe, bidermajeri od veštačkog cveća mogu biti napravljeni u kombinaciji sa veštačkim ukrasnim biljem, perlama, cirkonima, …

Drška bidermajera izradjuje se od posebne, čvrste podloge koja će olakšati nošenje bidermajera i upotpuniti formu svadbenog buketa. Uz bidermajer možemo dodati i bedževe koji će budućoj vlasnici nositi poruku od vas. Bedž „Ti si sledeća“ zauzeo je posebno mesto kod naših nevesta.

  • PREZADOVOLJNA! Toplo preporucujem bidermajere od prirodnog cveca, moj je bio nestvaran! Hvala Cveticima!!
  • Najiskrenija preporuka za ove sjajne ljude koji su mi pomogli oko dekoracije. Cvetici su bili savrseni, a narukvice za mene i moju kumu cemo nositi kao nakit, mnogo mi se svidjaju. Čista petica!!!
  • Odlična usluga, brzo su ispravili cvet za mladoženju koji mi se nije dopao i isporučili onaj koji sam zamislila. Vrlo korektno, toplo preporučujem.
  • HVALA VAM, NAJBOLJI STE!
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://dekoracijezasvadbu.rs/wp-content/uploads/2021/10/bidermajeri.jpg); }