Zašto baš ruzmarin za kićenje svatova?

Ruzmarin se vekovima koristio za kićenje svatova. Kod Slovena ruzmarin za kićenje svatova prisutan je još od prethrišćanskog perioda. Takođe, ruzmarin je prisutan i u grčkoj mitologiji gde je bio simbol ljubavi i lepote posvećen boginji Afroditi. U srednjem veku ruzmarin se smatrao za simbol vernosti.

Uloga ruzmarina bila je da održi bračni zavet dat na venčanju. Ruzmarin su na venčanju stavljale mlade devojke koje su bile za udaju. Kačenje ruzmarina na rever je bio način da se devojke pokažu slobodnim muškarcima, a oni su ih za ruzmarin darivali novcem. Običaj darivanja se zadržao do današnjih dana, baš kao i običaj kićenja svatova s tim što novac sada daruju svi gosti na venčanju. Devojke su ruzmarin nosile u korpi za kićenje svatova kakvu možete pronaći u našoj ponudi.

I u našoj tradiciji svadbeni ruzmarin je bio neizostavni deo svadbenih običaja. Ono što je sigurno najlepše kod ruzmarina je njegov opojni miris. U našem narodu se verovalo da ruzmarin baš svojim opojnim mirisom tera zle sile i štiti ljubav i bračne zavete mladenaca. Zbog toga su devojke uplitale venac od ruzmarina u kosu, pravile cvet za mladoženju i male grančice ruzmarina stavljale svatovima na rever. Ruzmarin za kićenje je danas prisutan i na modernim venčanjima.

Grančice ruzmarina u beloj šolji

Naša ponuda

Ruzmarin na beloj tacni

U našoj ponudi možete pronaći ruzmarin u kombinaciji sa cvetićima ili u kombinaciji sa trakama, biljkama i cvetićima. Ruzmarin možete kombinovati sa narukvicama od lastiš trake, narukvicama na vezivanje, kao i elegantnim narukvicama od bisernih perlica. Ono što je sigurno, ruzmarin za kićenje svatova će se savršeno uklopiti uz bilo koji ambijent venčanja.

Za one koji teže očuvanju tradicije, ruzmarin može biti ukrašen trakom trobojkom dok za sve ljubitelje jednostavnosti i elegancije ruzmarin može krasiti samo jednobojna satenska tračica ili elegantna čipka. Za sve one koji vole više detalja, ruzmarin za svadbu ćemo iskombinovati sa perlicama, cvetićima za svadbu ili ukrasnim biljkama.

Vrlo često mladenci se odluče i za opciju cvetića za kićenje i ruzmarina za kićenje mladenaca i kumova. Po vašoj želji iskombinovaćemo ruzmarin sa prirodnim cvećem, dodati trake, čipke i napraviti posebne cvetiće za posebne goste.

Odaberite ruzmarin kao rever ili ruzmarin kao narukvicu koji će Vašem venčanju pored čarobnog mirisa dati i čarobni izgled.

Želite još slika?

Posetite našu Instagram stranicu
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://dekoracijezasvadbu.rs/wp-content/uploads/2021/10/Ruzmarin.jpg); } #cata_custom_heading_vn71cqvguq > h2, #cata_custom_heading_vn71cqvguq > h2 a{} #cata_custom_heading_t67d1xjklc > h3, #cata_custom_heading_t67d1xjklc > h3 a{} #cata_button_jajqdhvtto.cata-button{ margin-top:50px; margin-bottom:50px;}#cata_button_jajqdhvtto.cata-button .cata-btn{color: #e49497;border-color:#e49497}#cata_button_jajqdhvtto.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff;border-color:#e49497; background-color:#e49497} #cata_callaction_24njhctftj {background-color: #fff6f7; } #cata_button_oipdlvbms3.cata-button{}#cata_button_oipdlvbms3.cata-button .cata-btn{color: #000000;border-color:#000000}#cata_button_oipdlvbms3.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff;border-color:#e49497; background-color:#e49497}