Galerija Ruzmarin za kićenje

Zašto baš ruzmarin za kićenje svatova?

Ruzmarin se vekovima koristio za kićenje svatova. Kod Slovena ruzmarin za kićenje svatova prisutan je još od prethrišćanskog perioda. Takođe, ruzmarin je prisutan i u grčkoj mitologiji, bio je simbol ljubavi i lepote i posvećen boginji Afroditi. U srednjem veku ruzmarin se smatrao kao simbol vernosti. Uloga ruzmarina je da održi bračni zavet dat na venčanju. Ruzmarin su na venčanju stavljale mlade devojke koje su bile za udaju. Kačenje ruzmarina na rever je bio način da se devojke pokažu slobodnim muškarcima, a gosti su ih za ruzmarin darivali novcem. Običaj darivanja se zadržao do današnjih dana, baš kao i običaj kićenja svatova. Za lakše kićenje trebaće Vam i korpa za kićenje svatova.

I u našoj tradiciji, svadbeni ruzmarin je bio neizostavni deo svadbenih običaja. Ono što je sigurno najlepše kod ruzmarina je njegov opojni miris. U našem narodu se verovalo da ruzmarin baš svojim opojnim mirisom tera zle sile i štiti ljubav i bračne zavete mladenaca. Tako su devojke uplitale venac od ruzmarina u kosu, pravile cvet za mladoženju i male grančice ruzmarina stavljale svatovima na rever. Ruzmarin za kićenje je prisutan i na modernim venčanjima.

U našoj ponudi možete pronaći ruzmarin u kombinaciji sa cvetićima za svatove, kao i u kombinaciji sa trakama, biljkama i cvetićima. Ruzmarin možete kombinovati sa narukvicama od lastiš trake, narukvicama na vezivanje, kao i elegantnim narukvicama od bisernih perlica. Ono što je zasigurno, ruzmarin za kićenje svatova će se savršeno uklopiti uz bilo koji ambijent venčanja.

Za one koji teže očuvanju tradicije ruzmarin  može biti ukrašen trakom trobojkom, dok za sve ljubitelje jednostavnosti i elegancije ruzmarin može krasiti samo jednobojna satenska tračica ili elegantna čipka. Za sve one koji vole više detalja, ruzmarin za svadbu ćemo iskombinovati sa perlicama, cvetićima za svadbu, ukrasnim biljkama…

Vrlo često mladenci se odluče i za opciju cvetića za kićenje i ruzmarina za kićenje mladenaca i kumova. Po vašoj želji iskombinovaćemo ruzmarin sa prirodnim cvećem, dodati trake, čipke i napraviti posebne cvetiće za posebne goste.

Odaberite ruzmarin kao rever ili ruzmarin kao narukvicu koji će Vašem venčanju pored čarobnog mirisa dati i čarobni izgled. Ruzmarin kao i ostale cvetiće za kićenje koje izradjujemo šaljemo brzom poštom na Vašu adresu.

Želite još slika?

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU ILI FACEBOOK-U!
#cata_button_ctg0iq6p43.cata-button{}#cata_button_ctg0iq6p43.cata-button .cata-btn{color: #ffffff; background-color:#e49497}#cata_button_ctg0iq6p43.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff; background-color:#dfa1a3} #cata_callaction_ak0x1i82m5 {background-color: #fff6f7; } #cata_button_6ky7r286z6.cata-button{}#cata_button_6ky7r286z6.cata-button .cata-btn{color: #ffffff; background-color:#282828}#cata_button_6ky7r286z6.cata-button .cata-btn:hover{color: #ffffff; background-color:#e6b1b3}